Search
Close this search box.
Aula Emprenedoria  

A finals del curs 2021/2022 la Conselleria d’Educació va proposar a l’IES MANACOR participar en la convocatòria de muntar i desenvolupar el projecte de l’aula d’emprenedoria, que consisteix en promoure l’emprenedoria entre l’alumnat de formació professional que actualment està matriculat als centres, així com aquell alumnat que faci fins a tres anys que ha acabat els seus estudis de FP a qualsevol centre educatiu de les Illes Balears.

La promoció i difusió de l’emprenedoria es duu a terme mitjançant l’organització i la impartició de diferents accions formatives destinades tant a l’alumnat com al professorat col·laborador amb aquesta aula, relacionades amb les soft skills i les hard skills, xerrades i col·loquis, tallers, així com l’assessorament per a la creació d’idees de negoci o projectes empresarials.

Activitats

Taller Emprèn & IA

L’alumnat dels grups de la família professional de Comerç i Màrqueting ha

Xerrada SOIB_POAB

1r de Grau Mijà i Superior assistiren a una xerrada informativa on s’ha explicat a l’alumnat les funcions i serveis que ofereix el POAP…

Curs 2022/2023

Taller d’Autoconeixement i comunicació assertiva. Assistència a la direcció.

Es van treballar aspectes sobre les diferents maneres de comunicació dins l’empresa, emfatitzant la comunicació assertiva envers totes les relacions que els treballadors tenen amb altres persones al llarg de la seva jornada laboral.

Per altra banda, es van treballar eines relacionades amb l’autoconeixement.

Tallers Ted Talks: aprèn a exposar les teves idees per alguns grups de les famílies de Comerç i d’Administració.

Els dies 13 i 14 de febrer es va impartir un taller de com aprendre a realitzar i afrontar les exposicions orals davant un auditori. Es van desenvolupar diverses estratègies al respecte i els alumnes les van posar en pràctica en diversos moments de la jornada.

Taller de pintura creativa per a FPGB de Comerç.

El taller va tenir una durada de tres hores el dia 31 de gener. Va consistir en una breu explicació de l’itinerari professional per part de l’artista i en una petita xerrada motivadora envers el tema de la persecució dels somnis. A continuació es va habilitar l’aula per realitzar el taller de pintura creativa on els alumnes varen pintar bosses de tela amb pintures acríliques específiques.

Taller comunicació i autoconeixement. Administració i finances.

El contingut del taller va ser l’Autoconeixement i la Comunicació. Es desenvolupà a partir de dinàmiques de grup. Amb una durada de 5 hores (8,30h a 13,30h). L’objectiu va ser que, en acabar, l’alumnat es conegués una mica més i pogués treballar les tècniques comunicatives que més adients a la seva persona.

Taula rodona col·loqui d’automoció per a la família professional de Transports i manteniment de vehicles.

Dijous dia 24 de novembre es va organitzar una xerrada-col·loqui amb professionals del sector de la mecànica, que desenvolupen la seva carrera professional a distints àmbits, amb la finalitat d’apropar la realitat actual del món de la mecànica a l’alumnat que estudia els cicles formatius de la família professional de Transports i manteniment de vehicles.

Així, hi van participar: un mecànic de vehicles, un inspector d’ITV, un enginyer, un mecànic naval i un perit mecànic, els quals van explicar la seva trajectòria acadèmica i professional, emfatitzant i destacant punts forts i punts dèbils de la seva professió, i com és el dia a dia a la vida laboral.

Per altra banda, tots van destacar que quan arriba el moment d’entrar al món laboral s’ha de tenir molt present la importància de la dedicació, de la superació, de l’esforç, de la motivació, de continuar sempre amb la formació, de mostrar una actitud de predisposició constant, de voler aprendre i millorar contínuament, de que s’ha de ser conscient que totes les accions d’una persona sempre tenen les seves conseqüències i, per tant, que s’ha d’extreure un aprenentatge. Finalment, es va recomanar a l’alumnat que quan hagin decidit un camí, que allò que facin, que els apassioni.

L’objectiu va ser donar a conèixer a l’alumnat de l’esmentada família professional les sortides i possibilitats laborals que té el camp professional en el qual ara es formen.

XERRADA SOIB-POAP de MANACOR:

Els dies 14, 16 i 17 de novembre, els alumnes 1r de Grau Mijà i Superior assistiren a una xerrada informativa on s’ha explicat a l’alumnat les funcions i serveis que ofereix el POAP (punt d’orientació acadèmica i professional), per a aquelles persones que han acabat la seva formació reglada i per a qui ha abandonat qualsevol etapa educativa i desitja reemprendre la seva formació.

Per altra banda des del SOIB, se’ls ha explicat les seves funcions, diferències amb el SEPE, oferta formativa, ofertes de feina, notícies destacades, la xarxa EURES i les beques i ajudes juvenils.

 

Viatge IFEMA (Madrid)

Es va organitzar un viatge de dos dies a Madrid per als alumnes de 2n curs de grau superior del cicle formatiu de Màrqueting i Publicitat, amb la finalitat de visitar el recinte firal d’IFEMA. Allà es van realitzar les següents activitats: es van realitzar visites a Ia Fira de Madrid Tech Show 2022 al recinte firal IFEMA i a l’agència de publicitat PUBLICIS. Activitats que es van dur a terme els dies 26 i 27 d’octubre de 2022.

Durant el viatge es van assolir els següents objectius:

  • Conèixer de primera mà les tendències i actualitat del Marketing Digital, ECommerce participant a diverses a xerrades. 
  • Incentivar a l’alumnat a emprendre veient exemples de diverses start-ups que estaven presents a la fira.
  • Conèixer el funcionament d’una fira/IFEMA.
  • Visitar una agència de publicitat multinacional i veure les possibles sortides i aplicacions dels estudis de Màrqueting i Publicitat

Visita Parc Bit amb motiu del seu 20è aniversari.

 Amb els alumnes de segon de grau superior de totes les famílies professionals del centre es va programar una visita al Parc Bit, ja que es va convidar a tots els centres educatius amb motiu del seu 20è aniversari, per conèixer diferents empreses de distints àmbits professionals, principalment del camp tecnològic, així com les seves instal·lacions.

La visita es va realitzar dia 19 d’octubre de 8h a 14h i es pot assegurar que es van assolir els objectius fixats en un principi amb escreix, ja que tots els grups van tenir l’oportunitat de poder conèixer el funcionament de diferents empreses, així com l’activitat que hi desenvolupen a les instal·lacions i a la seu del Parc.

Taller sobre emprenedoria bàsica i formació.

En aquest taller la ponent va exposar, als alumnes de totes les famílies professionals de grau mitjà, com dur a terme accions d’emprendre idees de negoci, com generar idees de negoci, com saber si són vàlides i conèixer les competències personals i professionals essencials de cada persona per desenvolupar aquests projectes empresarials. I, per altra banda, es va treballar com encarar situacions frustrants.

Es va impartir el dia 14 d’octubre de 2022 en horari de 8h a 13h i de 16h a 19h. Es pot afirmar que es va assolir l’objectiu que s’havia establert, ja que es van facilitar eines per posar en marxa una idea de negoci, per com conèixer-se a un mateix i què és la frustració i com treballar-la.

Taller motivacional a l’aula. Treballem les soft skills.

Impartit els dies 3 i 10 d’octubre de 2022 en horari de 8h a 14h per als alumnes de 2n de grau mitjà d’Electromecànica de vehicles, d’Activitats comercials, de Sistemes microinformàtics i xarxes, d’Electricitat i de Gestió administrativa.

Es va treballar la intel·ligència emocional, així com la resolució de conflictes. Es va assolir l’objectiu perseguit, ja que els alumnes van treballar i desenvolupar aspectes de la intel·ligència emocional que no tenien gaire clars, així com resoldre conflictes que amb els quals es poden trobar amb el dia a dia.

Desplaça cap amunt