Search
Close this search box.

Col·laboració de Raul Perales amb el Curs d’IoT: Automatització d’Hivernacles

Ja és la segona vegada que en Raul Perales, enginyer agrònom de l’empresa BIOERA, col·labora amb el curs d’IoT. Fa unes setmanes, al nostre centre, ens va explicar la importància de l’automatització d’un hivernacle.

En aquesta ocasió, la xerrada ha tingut lloc a l’IES Felanitx, ja que és on es troba la formació específica en el sector agrari i disposen dels hivernacles, maquinària i aules taller específiques.

La xerrada d’en Raul va començar amb una part purament tècnica, relacionada amb els adobaments, els productes químics necessaris per a les plantes, els problemes de fongs i altres paràmetres a tenir en compte en l’agricultura i la floristeria en l’àmbit professional.

La segona part va consistir en com l’automatització és completament indispensable en el control de les temperatures, la humitat, el control del pH de l’aigua, així com molts altres paràmetres tècnics que són imprescindibles per aconseguir, com ell indica, una producció mínima del 93% per tal de fer-la rendible i compensar les despeses.

És molt esperançador i gratificant establir les bases per a una col·laboració directa entre el nostre centre, concretament en la part d’automatització IoT, i l’IES Felanitx, amb el departament d’agrària i el departament d’electricitat. Tot coordinat i supervisat per un gran professional amb més de vint anys d’experiència en el sector com és en Raul Perales de BIOERA.

Desplaça cap amunt