Search
Close this search box.

Carta del director

Estimats amics i amigues: 

L’any 2023 és un any rellevant que ens obre les portes a grans reptes dins l’àmbit formatiu i laboral. Neix el Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) Politècnic Llevant,  un projecte nou i il·lusionant que suposa un punt i seguit d’una aposta ferma per a la formació professional que començà amb la “Escuela de Maestría Industrial”, popularment coneguda com ‘s’Industrial‘ al 1968, cresqué amb Na Camel·la, madurà amb l’IES Manacor i ara es consolida amb el Politècnic Llevant com a centre de referència de la Formació Professional a les Illes Balears.  

El proper 1 de juliol, l’IES Manacor es divideix en dos centres educatius, un destinat a l’Educació Secundària Obligatòria i al Batxillerat i l’altre que s’anomenarà CIFP Politècnic Llevant on s’impartiran els cicles de formació professional Bàsica, Grau Mitjà, Grau Superior, Cursos d’Especialització i Certificats de professionalitat de les famílies professionals de Transport i Manteniment de vehicles, d’Informàtica i Comunicacions, d’Electricitat i Electrònica, de Comerç i Màrqueting i d’Administració i Gestió. 

La ubicació CIFP Politècnic Llevant és al camí de ses Tapereres, igual que l’IES Manacor, però les instal·lacions seran les aules taller pròpies i necessàries per impartir les classes teòrica-pràctiques de les famílies professionals. Així mateix, el professorat i equip directiu serà especialista en les distintes àrees de formació tècnica i específica de cada família professional. 

El motiu de la separació és crear un espai de feina únic i centrat amb les necessitats de l’alumnat de formació professional.  El ritme de creixement d’alumnes i d’oferta formativa s’ha duplicat respecte a quan varem començar. Hem sumat al voltant de 650 alumnes de formació professional el curs 2022/2023, no només de la comarca de  llevant sinó de tot Mallorca i d’altres Illes.   

La finalitat del CIFP Politènic Llevant és ser un punt de trobada entre estudiants, empresaris, tecnologia, treball i futur per preparar a persones per a la integració dins el món laboral. Volem ser un centre obert a les empreses on s’adapti la formació a les necessitats dels alumnes i del teixit empresarial, per això apostam per un ensenyament actualitzat i interdisciplinari que fomenti un ambient d’aprenentatge inclusiu i d’acompanyament per tal que els estudiants puguin desenvolupar el seu potencial i assolir les seves fites. 

Dia 15 de juny obrim digitalment les portes del centre a través de la pàgina web www.politecnicllevant.cat i de les xarxes socials facebook i instagram. A la nova plataforma digital trobareu informació sobre els cicles formatius que oferim, els mòduls que s’hi imparteixen, els itineraris i els professionals que formen part del centre de formació. 

Ja per finalitzar,  vull  agrair  la confiança i el suport de l’alumnat i les empreses i reafirmar el nostre compromís amb la comunitat educativa i social en aquest nou camí. 

Miquel Amengual Gayà

Director del CIFP Politècnic de Llevant

Desplaça cap amunt